24 Nisan 2013 Çarşamba

BİR FIELD DAY DAHA GEÇTİ...

Geçtiğimiz haftasonu (13-14 Nisan) koşu grubumuzdaki arkadaşlarla Boğaziçi Üniversitesi’nin gelenekselleşen “Field Day - Atletizm Günleri”ni izlemeye gittik. Açıkçası gitmeden önce şenlik havasında, hem izleyici hem sporcu katılımının yüksek olduğu bir organizasyon bekliyorduk. Zira bu organizasyon yalnız üniversite öğrencilerine ya da lisanslı sporculara değil amatör ve öğrenci olmayan herkese açık.



Maalesef gittiğimizde umduğumuzu bulamadık. Fiziki şartlar aslında çok uygun, Boğaziçi’nin Uçaksavar sahasında yapılıyor. Güzel bir çim saha, etrafındaki atletizm pisti ve yeterli büyüklükteki tribünler… Ama ne yazık ki bana göre çok az izleyici ve yetersiz olduğunu düşündüğüm sporcu katılımı vardı. Organizyon düzenlenmeden önce birçok üniversitenin davet edildiğinden eminim fakat amatörlere ve atletizme meraklı olan, güzel bir haftasonu geçirmek isteyen sporseverlere, İstanbullular’a organizasyon duyurusunun iyi yapılmadığını düşünüyorum. Sosyal medya, yazılı ve görsel basın üzerinden daha etkin bir PR çalışması yapılabilirdi.


 Gelelim müsabakalara… Atletizmin hemen hemen bütün branşlarında yarış vardı ama bazıları katılımcı olmadığı için yapılamadı. Mesela 100 m. engelli kadın ve erkek… 5000 m. kadın yarışını ise sadece iki kişi koştu ki bunlardan biri arkadaşımız Sibel Yokuş’tu. En zevkli yarışlar ise 100 m., 4x100 bayrak ve 5000 metre erkeklerdi. Ayrıca uzun atlama, cirit, gülle atma da düzenlenen diğer müsabakalardandı. Biz cumartesi günü oradaydık, pazar günü de yine atletizmin dier branşlarında birçok müsaba vardı programda.


Düşünce güzel, fiziki şartlar uygun, yer İstanbul, organizasyonun sahibi Boğaziçi Üniversitesi gibi çok önemli bir kurum ama PR yetersiz, tanıtım yetersiz, katılım az, izleyici az. Aday olduğumuz 2020 başta olmak üzere gelecekte olimpiyatlara daha yoğun bir katılım ve daha çok başarı istiyorsak gençleri ve çocukları teşvik edecek bu tip organizasyonlar artmalı, organizasyonlar hakkını vererek yapılmalı. Umarım önümüzdeki yıl bu organizasyon da daha coşkulu daha iyi planlanıp tanıtılarak yapılır ki Boğaziçi Üniversitesi gibi bir kaliteli ve köklü bir kuruma böylesi yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder